Saturday, January 29, 2011

Bulan satu lagi kot....

X lewat kot nak start entry post yg baru utk tahun ni.. X kn? hee=D masih dalam bulan satu lagi. Kira bole la. Okay, kalau kira-kira ape yg aku nk buat tahun ni, mmg la byk. Katelah nak ukur ape aku dah achieved tahun lps, mmg la berbaloi2.. Alhamdulillah.. kebanyakkan nye dimakbulkan Allah.. syukur yang x terhingga. Tahun ni pulak, da tukar status balik. Dulu bekerja, sekarang dah bergelar pelajar balik. What? pelajar? Yup! pelajar balik. Sambung master kot.. Tu cita-cita aku ke? hmm.. kind of la.. Disebabkan aku dibesarkan dlm persekitaran yang memang mendesak aku untuk jadi yang terbaik (sbb dulu skolah SBP kot..) rata-rata member sume gi oversea. Ade yg jadi doktor, ade yg jadi lawyer, ade yang jadi engineer... Aku? huk..huk.. Aku jadi orang kot. Sape kate aku x pandai? pandai ok.. cume malas sket. Jadinya aku pun ade cita-cita jugak. Kalaw org lain dapat jadi doktor, aku pun bole. Biar la aku busuk-busuk pun dapat title Dr jugak.. X doktor bedah, doktor falsafah pn ok jugak (tp sebenarnya berangan nak jadi Professor Emeritus okay~ hehehe..) Xpe kn? ok kn? bukannya demand sangat punnn... Aminn.. amin.. mudah-mudahan dimakbulkan Allah.. 

Okay... post yang dulu aku penah ckp keliru disebabkan 2 benda kan? Antara P dan M. P tu maksudnya Pegawai Tadbir dan Diplomatik dan M itu Master. Now u get it right? Aku pilih master.. Berat jugak aku nak buat pilihan. It incurred a lot of cost. Kalau ikut term economy, aku terpaksa lakukan kos lepas. Faham x ape itu kos lepas? Terpaksa lepaskan sesuatu utk mendapatkan sesuatu yang lebih baik. Ya.. itu lah yg aku lakukan. Bukan mudah okay.. Dah elok dah jawatan yang aku dapat dalam previous company yang aku kerja, tp aku terpaksa buat decision utk berhenti. Kenape? sebabnya aku kenal sape aku. Aku x mungkin bole buat dengan baik kalaw aku kerja sambil belajar. Memang x lah.. benyek je aku nnt. Lebih baek aku focus satu aje. Bukan lama pun kn?? Pejam celik pejam celik je.. InsyaAllah... moga direstui olehNya..

Okay la.. tukar topic. So far bergelar student sgt2 la penat. It is different from my life during degree student. Sebabnye? Everyday ade je assignment n presentation nak kne buat. Sekali class makan masa 3 jam. Bukannye 2 jam macam degree dulu. Dlm seminggu, korang hanya bole jumpe lecturer and subjek tu skali je. Bukannye dua kali ok. Nak x nak, memang la x bole skip class. Bercinta dengan buku itu pasti. Jangan la harap nak copy n paste aje. Zaman itu sudah berlalu ye kawan2. Sekarang zaman saket otak. Zaman perah otak kasi keluar sume juice-juice yang dah di belajar dulu kala. Kalaw dulu zaman menadah, sekarang pulak zaman memuntahkan ape yang perlu di muntahkan. Jangan la harap nak dengar lecturer membebel depan aje tanpa perlu kau pulak berdiri kat depan sana n membebel jugak. Faham kn? Xpe.. xpe.. aku pun masih menyesuaikan diri keh.. bukan senang kot.. (Aja.. aja.. Fighting!)

Sekarang ni.. musim cuti pulak. Cuti Raya Cina ye kawan2.. I loike cuti2 ni. hehe.. Ni la waktu nak rehat. Tapi perlu ingat, Assignment n Test gile banyak... Jangan lupe pulak nak buat ye cik lana oii.. Naek cuti ni pulun jangan x pulun. Hehe.. Wish me luck keh... daa...

2 comments:

KaMoo!! ContenG Skeyt Mehh ☂